Vinnere av Innovator 2014


14055838625_d77c5b9d60_k

Vinnerne sto i kø. Det samme gjorde gratulantene. Årets Innovator, gründernes oscarfest, ble en fest for mange friske, spreke idéer. 300 deltok i arrangementet i storsalen, mens over 1600 har sett utdelinga via streaming.

 

Picture - Mobitroll

Gjeveste pris til Mobitroll
Midt-Norges største etablererstipend på 500.000, Startstøtte, gikk til Mobitroll. De kombinerer spill og læring i undervisningstjenesten Kahoot.  Med 2  millioner brukere i flere verdensdeler har Kahoot allerede skapt engasjement.

Kahoot = læringsspill
Hydromekanikk på universitet, fransk, aerodynamikk og fysikk, historie, geografi  og nynorsk. Hvem kan flest flagg?  Matte og gangetabell. Hvordan oppfattes tortur i forskjellige verdensdeler og hva slags etiske dilemmaer leder det til? Det finnes læringsspill for det meste.

- Kahoot er et verktøy som skaper et unikt læringsmiljø. Derfor har Mobitroll slagordet:  – To be in Kahoot! for better education. Kahoot betyr å komme sammen om å gjøre noe på en litt rampete måte, forklarer den daglige lederen. – Fysisk er det en quiz, men det den gjør er å  skape et unikt læringsmiljø, forteller gründerne i Mobitroll.

 

Knallsterk konkurranse gav deling av Ung Innovasjonspris

Picture - Connect LNG and AssiStep

Marit Rødevand fra Rendra, Miriam Wennberg fra Connect LNG og Ingrid Lonar fra AssiStep ble alle vinnere av Ung Innovasjonspris. Prisen på 200.000 kroner ble delt. Marit Rødevand vant 100.000 kroner. Miriam Wennberg og Ingrid Lonar fikk 50.000 kroner hver.  Alle de tre er sivilingeniører fra NTNU.

Trondheim kommune og barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet står bak denne prisen. Både Marit Rødevand og Miriam Wennberg har tidligere vunnet Midt-Norges største etablererstipend Startstøtte under Innovator i hhv 2012 og 2013.  Ingrid Lonar fra AssiStep har også konkurrert i andre kategorier  i dette arrangementet.

 

Metis vant forretningsplankonkurransen Take-Off

Picture - Metis

Metis skal gjøre læring til lek.  Gjennom å bruke spillteknologi, skal ungene lære pluss, minus, ganging og deling uten at de er klar over det.

- Alt for mange  barn strever med matematikken. Det vil vi gjøre noe med, sier daglig leder i Metis, Leonore A. Nielsen.

Prisen er på 100.000 kroner.

I tillegg ble det kåret regionale vinnere i Venture Cup. GlucoSet vant entreprenørklassen. VEPAK vant hovedklassen og SUNIT vant klassen for sosialt entreprenørskap.  GlucoSet og VEPAK går videre til den nasjonale finalen som går av stabelen i Stavanger i høst.

 

Se flere bilder fra Innovator

Se opptak av Innovator 2014


Share this page